Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
AAP
AAU
AAUA
Abiapoly
ABSU
ABU
ABUAD
ABUTH
ACEONDO
Achievers University
ACMGT
ACTPS
ACU
AdamawaPoly
ADCOED
Adeleke University
ADSU
AFIT
AFLON
AFRIHUB
AGP
AIFCE
AISCAS
AKANUPOLY
AKATH
AKSCOED
AKSU
AkwaIbomPoly
Al-hikmah
ALLOVERPOLY
ALLSCOED
ANGELCROWN
ANSARUDDEEN
ANSU
AOCAYANDEV
AOCOED
APACOED
AREWA
ARISCOED
ASSCOED
ATAP
ATBU
ATCOICOED
AuchiPoly
AUDUBAKO
AUN
AUST
BABCOCK
BALIPOLY
BASUG
BAUCHIPOLY
BAUCIIAIS
BAYOTIJANI
Baze University
BEEC
BELLS UNI
BENPOLY
BIDAPOLY
BINGHAM
BIRNIN-KEBBIPOLY
BIU
BLCOED
BOWEN
BSU
BUCKIEPOLY
BUK
BUKAR
BYCOED
CALEB
CARITAS
CATHOLIC
CCAE
CFCOED
CHTCALABAR
COAKA
COALA
COALCITY
COAMOKWA
COAZU
COEAGHOR
COEAKWANGA
COEANKPA
COEAZARE
COEDLFG
COEEKI
COEGINDIRI
COEHONG
COEIgueben
COEIkere
COEIlemona
COEIlesa
COEIlorin
COEJalingo
COEKatsina
COEKC
COEMaru
COEMinna
COEMoro
COENSUKKA
COEOju
COEOro
COEPort
COEWaka
COEWarri
COPOLY
CORNERSTONE
Covenant University
CRAWFORD
CRESCENT
CROWNPOLY
CRSCOED
CRUTECH
DALEWARES
DAMATURUPOLY
DELARCOED
DELSCOA
DELSU
DELTAPOLY
DIABO
Discussion
DORBENPOLY
DREAMVILLE
DSCOPE
EACOEDOYO
EBECOED
EBSCOED
EBSU
EDEPOLY
Editorial
EDSCA
Education News
EKITIPOLY
EKSU
ELDEROYAMA
ESCET
ESITM
ESUT
Examinations
FARMARK
FCAA
FCAHPTIB
FCAHPTVOM
FCAI
FCAMP
FCCIBADAN
FCCKADUNA
FCCOJIRIVER
FCEABEOKUTA
FCEAHAAMUFU
FCEASABA
FCEGOMBE
FCEGUSAU
FCEKANO
FCEKATSINA
FCEKG
FCEOBUDU
FCEOKENE
FCEOYO
FCEPANKSHIN
FCEPOTISKUM
FCETAKOKA
FCETBICHI
FCETOMOKU
FCEUMUNZE
FCEYOLA
FCEZARIA
FCFFTBO
FCFFTNEWBUSSA
FCFJOS
FCFMAF
FCFTIB
FCHKOWA
FCLRTKURU
FCLRTO
FCOTIGBOBI
FCTCOEZUBA
FCWM
FEDPONAM
FEDSDTTEN
FIDEIPOLY
FLYINGDOVE
FOREIGNLINKS
FOUNTAIN
FSSOYO
FUAM
FUD
fudma
fuk
FULAFIA
FULOKOJA
Fun & Learning
FUNAAB
FUNAI
FUOTUOKE
FUOYE
FUPRE
FUTA
FUTMINNA
FUTO
FUWUKARI
fuwukari
GATEWAYPOLY
General
Ghana
GOU
GRACEPOLY
GSU
HERITAGE
HIGHLAND
HILLCOED
HUKPOLY
HUSSAINIPOLY
HWCOED
IAISOLODO
IBADANPOLY
IBBUL
IDAHPOLY
IFOTECH
IGBAJOPOLY
IGBINEDION
IITKAD
IKCOED
ILAROPOLY
IMFI
IMOPOLY
IMSU
IMT Enugu
Institutions
Internships
IPHOAU
IT / SIWES
JABU
JAMB UTME
JCAIE
JIGCOED
JIGPOLY
JNICOED
Jobs/Vacancy
Jokes
JSIIT
KADPOLY
KANOCOEK
KANOPOLY
KARROX
KASU
KATSU
KBS
KCOEO
KICOEM
KINGSPOLY
KINSEYCOED
Knowledge Base
KSCOED
KSP
KSU
KSUSTA
KUST
KWARAPOLY
KWARARAFA
KWASU
LAGOSCITYPOLY
LANDMARK
LANISTEPHENS
LASERPGC
LASPOTECH
LASU
LAUTECH
LCCCL
LCMT
LCU
LINETPAUL
LUFOD
MADONNA
MAPOLY
MARINECOLLEGE
MARITIMEACADEM
MCOED
MCOEIAILS
METIT
MLCAMAI
MOCPED
MOGCOLIS
Money-Making Ideas
MOUAU 1
MUBIPOLY
MULCOED
MYHIAS
NABTEB
NAMCOED
NASARAWAPOLY
NASME
NASPOLY
NCAT
NDU
NECO
NEKEDEPOLY
NIGERPOLY
NIIT
NOCOED
NOUN
NOVENA
NSUK
NTNU
NUBAPOLY
NYSC
OAU
OCOEDA
ODUDUWA
OFFAPOLY
OKOPOLY
OOU
OSISATECH
OSPOLY
OSSCEILA
OSUNTECHCOLLEGE
OSUSTECH
OU
OYOCOED
OYSCAI
PAUL
PLAPOLY
PLASCAG
PLASU
POLYIFE
POLYSOK
Post Graduate Shcolarships
Post UTME Past Question
Post-UTME
Post-UTME 2014
PTI
Puzzles
RAMATPOLY
RHEMA
Riddles
RIVCAS
RIVPOLY
RNU
RONIK
ROYALCOED
RSCHST
RSUST
RUGIPO
RUN
SACOED
SALEM
SAMCA
SAU
Scholarships
Scholarships Abroad
Scholarships in Nigeria
Scholarships in Nigeria
School News
Schools Admission
SECCEIT
Sholarships Abroad
SICHSTMAKARFI
SIMTECH
SIWES
SNIIT
SOAB
SOAI
somak
SSCOESOK
Study Abroad
TACCOED
TANSAIN
TASU
TASUED
TEMPLEGATEPOLY
TOPCOED
TUNEDIK
UDUSOK
UECOEDDUT
UI
UMYU
Uncategorized
Undergraduate Scholarships
UNIABUJA
UNIBEN
UNICAL
UNIJOS
UNILAG
UNILORIN
UNIMAID
UNIMKAR
UNIOSUN
UNIPORT
UNITYCOED
UNIUYO
UNIZIK
UNN
USCOEGA
USTI
VERITAS
WAEC News
WDU
WELLSPRING
WOLEX
WUFPBK
WUSTO
YABATECH
YBUSCOLGS
YEWACOED

LAUTECH Post UTME Past Questions And Answers – UTME English 2006

LAUTECH Post UTME Past Questions And Answers are meant to prepare you for the forthcoming 2013 Post UTME Screening exercise. We reported to you when LAUTECH 2013 Post UTME Form came out as well as gave you report on LAUTECH 2013 Cut Off Mark For 2013/2014 Admission. If you have read this and have carried out the registration steps, then you need to start preparing for the Post UTME Screening. To do this, this 2006 English LAUTECH Post UTME Past Questions And Answers will help.

LAUTECH Post UTME Past Questions

LAUTECH Post UTME Past Questions And Answers – UTME English 2006

Read this passage
Over the years, time series forecasting has been existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future.
The making of forecast is an essential what aspect of our life. Basically, all the of forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.

ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) new science [b) an old science (c) an unknown science [d) a future science

2. Forecasting become necessary because of
(a) the need to make timely decisions (b) its importance to our life (c) unpredictability of man’s nature (d) fear of unknown

3. The expression, “over the years” in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase (b) adjectival clause (c) noun phrase (d) adverbial phrase

4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can the best be describes as
(a) an intervention science (b) a preventive science (c) a corrective science (d) a dialogist science

5. The under listed expression in the passage is grammatically known as
(a) noun clause (b) prepositional phrase (c) conditional clause (d) adjectival clause

Read the following passage and answer the questions that follow

A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders.
A green desires for this petalled umbrella of simple star-sand compound suns. Suddenly, so the sky is free high.

6. The scenario the passage above suggest
(a) a busy street (b) an unfolding tragedy (c) an agrarian environment (d) a school set-up

7. The last line of the text hits at
(a) a raging storm (b) an impending rain (c) a very tall tree (d) a thunderous cloud

8. The expression, “petalled umbrella in the passage means
(a) High colored canopies (b) dense forest foliage (c) a kingly umbrella (d) a nice-looking cap.

9. According to the passage, the writer finds himself at the scene be described out of
(a) curiosity (b) compulsion (c) feeling (d) memory

10. An appropriate title for this passage
(a) celebration (b) memories (c) forest tunes (d)Nature’s echoes

Choose the right option that best completes each of the following:

11. He didn’t know anything about business, so starting his own was
(a) a leap into the cloud (b) a leap in the dark (c) a leap into the ocean.

12. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a) my back (b) my bones (c)my heart (d) my cage

13. When her business crashes. She had to pick up and start ________again
(a) the fragment (b)the losses (c) the pieces (d) the stones.

14. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn’t expensive but it had sentimental
(a) value (b) price (c) cost(c)expense

15. I used to go to church under false ___________ never wanted to go but my mother made me.
(a)agreement(b) feeling (c) pretences (d) facade

Choose the option opposite meaning to word or phrase in italics in question 16-20

16. The university senate building is rather gigantic
(a) roomy (b) small (c) huge (d) thin

17. Mama Tolu has really become quite chubby
(a) Insomnia (b) stubborn (c) thin (d) round

18. She deliberately killed the goat
(a) carelessly (b) mercilessly(c)brutally(d)unintentional

19. The former president of the association received a derogatory remark from the member (a) receive standing ovation
(b) received public opprobrium (c) received encomium (d) received bitter Ruth

20. Adebomi was dismissed from dereliction of duty
(a) insubordinate (b) irresponsibility(c) laziness (d) negligence

In each of question 21-24. Choose the same consonant sound as the one represented by the letter underlined.

21. Throb (a) Those (b) These (c) Thousand (d)This
22. Judges (a) crush (b) crunchy (c) garage(d) gasp
23. Quay (a) key (b) Queen (c) Try (d) pry
24. Unique (a) church (b) Arch (c) Architect (d)charade

In question 25 below choose the option that is nearest in meaning to the underlined word or phrase

25. The idea expressed by the chairman of the party is Make believe
(a)The idea is good(b)the idea is impressive(c) the idea is well-conceived

ANSWER KEY
1.B 2.D 3.C 4.C 5. 6.C 7.C 8.B 9.D 10.D 11.C 12.B 13.C 14.A 15.C 16.B 17.C 18.D 19.C 20.A 21.C 22.C 23.A 24.C 25.C

We shall serve you more LAUTECH Post UTME Past Questions And Answers (different subjects) in the days to come. Stay with us by Following us on Facebook and Twitter.



AD: Get Free Ebook:
How to write better and make lasting impacts. Click here to Download it now!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>